Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med en KNIV mot halsen...

 

trycks flickebarnet, tretton år upp mot busskuren, väggen, trädet

whatever

hånas, hotas, rånas hon på sin jacka, mobil, pengar, sin själ

whatever

av ett jämnårigt killgäng, en sisådär fem sex stycken, modiga

whatever

de döljer sina finniga ansikten med luvor, halsdukar, mössor

whatever

några känns igen, går visst i samma skola, samma klass

whatever

 

flickebarnets ångest ej mätbar, vågar inte sova ensam om natten

polisanmälan, erbjuds samtalsterapi från ett handfallet samhälle

gå till skolan? möta förövarna vars syskon redan hotat om hon tjallar?

de finniga ynglingarna ej straffmyndiga men redan råa brottslingar...

 

nej - det är verkligen INTE whatever!

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 282 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-09 22:22



Bookmark and Share


  Rockalex
Tack för att du delar med dej du tar verkligen ansvar.
Samhället
Flickan
De finniga
Enskilda medborgare
Politiker
Polisen
Psykologer
Nattvandrare
Socionomer
Lärare
Föräldrar
Syskon
Vem eller vilka bär ansvaret
Någon eller några bör väl ändå vara ansvariga
Och är de ansvariga beredda att ta sitt ansvar
Om dom inte vill ta sitt ansvar vem ska då se till att dom tar sitt ansvar
2009-02-17

  VITRIOL
Nej, det är verkligen inte whatever, men i vårt nutida samhälle har vi inom det sociala uppdraget som berör oss alla glömt bort viktiga mål gällande solidaritet, social mobilisation som sker nedifrån och upp istället för tvärtom. En viktig anledning till detta är vår tids samhälles strävan mot ökad individulaisering där vi svänger oss med ord som klient, brukare och kund istället för medborgare och människa. Dt är enkelt att se vad detta bidrar till i längden när det handlar om vår kollektiva människosyn och alla "små" förtryckande händelser som kryper ner i åldrarna.

Ett ökad engagemang på gräsrotsnivå samt förebyggande insatser för att just flickor och pojkar inte ska hamna i dessa situationer är nödvändiga.

Tänker att det är ju inte bara de utsattas själar som tystas i sådan här situationer utan även de vars tysthet och handlingsförlamning är ett faktum, vi, dom, våra barn och politikerna som ser på och reflektrar på bekvämt avstånd från problemen.
Till tröst kan jag berätta att de faktiskt finns allt fler socionomer som aktivt arbetar uppsökande för att motverka problemen innan de uppstår istället för att försöka lösa problemen bakom ett skrivbord.
2009-02-10

  Carola Zettergren
Fy för... vad hemskt, fruktansvärt, det är ju så, våldsbrottslingarna blir yngre och yngre, hur ska man lösa problemet?! som i delar av USA där man lägger straffet även på föräldrarna till de unga brottslingarna... Viktig Text!
2009-02-10

    johanni
Verkligen inte. Men konstigt nog så verkar det som att det är accepterat av folket för annars så skulle det hända något.
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol