Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och Bästa Biroll går till...


I en värld där alla håller sig själva om ryggen
är jag dum att inte göra detsamma.
Det lämnar min rygg fri
medan jag ger dubbelt skydd för någon annan.

Älska din nästa som dig själv
Inte din nästa som din nästa

Kikaren på fel håll ger förminskad skala
Alla runt om blir biroller till ens egen huvudroll

Bara för att jag har kikaren åt rätt håll
ger jag bort min huvudroll till en biroll

För vems skull håller jag kikaren rätt?

Har allt jag sett varit genom fel perspektiv?
Jag fortsätter vinna Oscars för bästa biroll
- Bästa biroll till mitt egna liv

I en värld där alla håller sig själva om ryggen
är jag dum att inte göra detsamma.
Det lämnar min rygg fri
medan jag ger dubbelt skydd för någon annan.

För vems skull gör jag allting rätt?
För vems skull går jag på rätt sida linjen?
För vems skull?

Hur kan jag förvänta mig att komma i första hand hos någon
om jag inte ens kommer i första hand hos mig själv?




Övriga genrer av LitenSyster
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-09 23:53



Bookmark and Share


  Stefan Palmqvist
Strålande användning av kikaren som begrepp. Annars är den väldigt skön och bra också. =)
2009-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Mycket tänkvärda ord.

Men visst finns det de som håller varandra om ryggen...
Lärare t ex.
2009-02-10

  Marie Å
Fint skrivet............
Detta tar jag till mig.....
"Hur kan jag förvänta mig att komma i första hand hos någon
om jag inte ens kommer i första hand hos mig själv?"
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

LitenSyster