Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vild och vit och vansinnigt vacker

Vild och vit och vansinnigt vacker
är skogen jag möter här i år
Tacksam, jublande och fattig
har just ingenting nu där jag står

Inte ens förmågan att på
något sätt rättvist återge
till någon stackars människa
vad mina ögon har fått se

Orden är så små och faller
djupt i dunlätt snö
ligger där förfruset gömda
rinner bort när det blir tö

Så får någon aldrig veta om
glittret mot det höga blå
om iskristallers byggnadsverk
hur sirligt mejslade de är de små

Ändå finns de överallt
i sådant mäktigt överflöd
Utströdda med himlens hjälp
tar endast skapelsen till stöd

Talar starkt och ljuvt och skört
når ända in och berör
Människa ta ditt stöd i skapelsen
det är detta vi lever för

Att få stå i välsignande renande vitt
och inte mycket göra förmå
mer än att glittrande vända vårt tack mot skyn
sirligt utmejslade under det höga blå




Fri vers av Lia-Lej
Läst 601 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-13 11:44



Bookmark and Share


    deb8
Detta är en underbar hyllning till naturens återkommande skönhet och kraft. Du skriver övertygande och med ödmjukt språk, om det där som vi ofta tar för givet trots att vi häpnar inför det magnifika om och om igen. Varje skiftande scen är värd att berättas, det är nog därför som det skrivs så mycket naturlyrik för vad annars har vi människor att luta oss mot?!
2009-04-19

  Kim VIP
Hm, mycket sanningar. Jag tänkte idag när jag hastade till t-banan förbi snön, varför älskar ja den så mycket, är det för att den är vit och lyser upp och gör allt så mjukt? Vi är ett med naturen och behöver den mer än den behöver oss...
2009-03-13

  Jonathan Fryxelius
Jag blev mycket glad av att läsa den här. Det var längesen jag läste dikter med kristet innehåll, och det är som att äntligen komma hem :D Och det du beskriver i dikten känns som hem :D
Jättebra, fortsätt så! Tack!
2009-03-11

  Maria T
En ljuvlig dikt om detta vilda
vita, vansinnigt vackra
vinterlandskap.
2009-02-24

    R Peiper VIP
Oj vad bra!
2009-02-20

  Albert
så fint...
2009-02-16

  Carola Zettergren
Åh som du skriver det.. så jätteunderbart fin vinterpoesi!!Applåder!!!
2009-02-13

  Kristina Wallbing
Men , Vännen, det är sällan jag får tårar i ögonen av en dikt, men det får jag nu. Åh, vad jag känner igen denna förunderliga känsla!
DU har ögon som SER!!!

"Människa ta ditt stöd i skapelsen
det är detta vi lever för"

Amen!
2009-02-13

  Fredrik Stillesjö
Hej Lia-Lej!

Underbar bild du målar, jag hade gärna varit där. Fastnar mycket för strofen: "Människa ta ditt stöd i skapelsen
det är detta vi lever för". Bra, tycker vännen Fredrik
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej