Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trubaduren snavar in på en liten öppning i Gamla Stan.




Sven Vintappares Torg


är det vinter eller är sommaren vit
vilket torg, som en håla i stenen
man kan fråga sig varför jag tagit mig hit
men det var för att vila benen
       jag är kommen från Pluto på något vis
där den brinner i rymden i en hög av is

där den brinner i rymden i en hög av is

och där ligger det visst nåt ihoprafsat grus
är det Svenne himself där i solen
får jag skrynkla dig in i en skrynkelsam blues
låt mig sitta ett tag här i solen
       only be my paraphernalia please
jag är brinnande i en hög av is

jag är brinnande i en hög av is

kom och knäpp några drömmar på min gitarr
det är låten som låten bestämmer
och egentligen hajar jag inte ett barr
ingen susning var skorna klämmer
       fast jag hummar min stump naturligtvis
för den brinner gott i en hög av is

för den brinner gott i en hög av is

gamle Sven, det rann rödare vin i mig förr
och jag vet allt jag har är för stunden
bara mors & goodbye står det kallt på en dörr
därför blir jag dig evigt förbunden
       om du då ville tappa mitt vin i repris
så jag brinner igen i en hög av is

så jag brinner igen i en hög av is




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran P Rödholm
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-14 21:31



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
Att underhålla fr a sin
moder

nism
så den trad

it

ion
al

is

e

ras
2009-04-04

  Berit Robin Lagerholm VIP
Denna glider verkligen fram som en sång med fin rytm kompanjerad av gitarr.
Biter sig in.
2009-02-19

    Jnåt
inte vill jag tappa något vin, det vore förtappat - men vilken stämning på dikten, och gitarren... :-)
2009-02-17

    ej medlem längre
en sliten gitarr och dina oslitna ord. sicken kalassammanslagning det vore!
2009-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm