Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En drömvärld?

 

En platt värld i glättade färger, där ingenting är farligt och alla är lustiga och småtrevliga som asexuella ankor. Där ingen blir sjuk och dör. Där inte biljävlen strejkar när det är tjugo grader kallt på morgonen. Där det aldrig är tjugo grader kallt på morgonen. Där alla förälskade får den de vill ha och lever lyckliga i evighet amen och får 1,75 vackra önskebarn som är väluppfostrade och bedårande redan från början. Där den som bara får 0,25 barn ändå inte vill ha några barn alls, utan hellre sitter under korkeken och luktar på blommorna och därför donerar sitt 0,25delsbarn till den lyckliga, lyckliga familjen som då blir ännu lyckligare. Där krig bara förs av good guys mot bad guys, enligt lagen - kliniskt som en amputation - och är barnförbjudna. Där ingen säljer människor, vare sig vuxna eller barn, eller piller, vapen, knark och smuggelsprit. Där det ändå inte finns några smugglare och all marknad är vit som snö. Där ingen är fattig. Där ingen är kåt och perverterad och snuskig, där kärleken är skir romantik. Där ingen behöver slita ont och arbeta häcken av sig för någonting. Där ingen gråter och ingenting gör ont, alla bara ler och ler.. och ler.. och ler...  dagarna i ända.




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 196 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-15 09:34



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Det låter mer som att vara död...
2009-02-15

  Larz Gustafsson VIP
Så "stenhur" vill hellre till helvetet?
2009-02-15

  Eva Langrath VIP
Din text kryper in och får mig att fundera över mina egna val.
Tack för denna läsning.
Eva
2009-02-15

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som smärtar till.
2009-02-15

  stenhur VIP
Och ändå finns det dom som drömmer om en himmel som är ännu mycket värre!
2009-02-15

    ej medlem längre
Du ställer en fråga som är svår att undvika... Varför ser världen ut som den gör?... och kunde det vara på ett annat sätt?
Många religioner och ideologier säger sig ha svaret... Men..
2009-02-15

  Larz Gustafsson VIP
I min drömvärdl finns inget krig alls.
Asexuell vill jag väldigt gärna bli.
Då kan jag koncenterera mig på det som är viktigt och väsentligt.
2009-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger