Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens bön

 

 

förlåt mig oändlige fader Finans
ty jag har varit olönsam idag
legat länge i sängen
släppt väder
bara slappat

förlåt mig, käre Stat
ty jag har tänkt fula tankar
om mina medmänniskor
ätit Fazer choklad
och struntat i att dammsuga

förlåt mig, du Allsmäktige
för att jag hånskrattar
åt alla fula kukar därute
och åt kostymnissar
med syrebrist

förlåt mig, en sista gång, min Herre
ty jag inte är tillräckligt lönsam
jag jobbar inte heltid
och har inte spenderat
en endaste krona idag

 

förlåt mig

och dra du åt helvete

 

 

 

 

där ses vi nog så småningom..

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 256 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-02-17 20:27



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Dagens bästa bön...a...;)...en slappoffdag utanför Mammons heliga skugga! Applåder och :)))))
2009-02-26

  SeXara
:-D :-D :-D Tack för skrattet! Välskrivet och jag får äntligen känna igen mig!
2009-02-21

  Per Teofilusson
Jag läser den högt denna för mig och för min lille välartade son, saneringen på nyliberalt skit måste sugas väck. Så ju förr dess bättre.
2009-02-17

  Lena Krantz VIP
Ha ha....den var bra!

Skönt att ligga och fisa i soffan ibland utan en tanke på världen där utanför!
2009-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol