Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Synminnen från en Ukrainaresa


Jag minns hur det var nära Tjernobyl

De milsvida fälten,
invaderade av buskar.

De fladdrande gardinerna
genom de trasiga fönsterhålen.

Alla fruktträden,
dignande av oplockade frukter.

Jag minns kyrkan utan ikoner.
Vissnade blommor i en glasburk.

Och lekparken. Inga lekande barn.
En kvarglömd spade i sandlådan.
Den var röd.

Jag minns hur det var nära Tjernobyl.
Ingen plats för människor.
Men varför stannade bussen?




Fri vers av Annika J
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-19 20:05



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
din dikt känns - och jag minns Ukraina före explotionen - det gröna - det blå, människorna och fåglarna - och jag minns Tjernobyl, som jag aldrig glömmer
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Annika J