Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
no distance left to run


efterspel: jag ska dansa på ditt bröllop






jag visste att det skulle
sluta här
på en fest / nästan precis
där allting en gång började


efterspel:
du är en tindrande
genomskinlig sång
ett spöke utan kropp

ett spår att följa
ned till botten
av ett kristallglas


jag ska dansa på ditt bröllop, guzelim

jag ska se brudgummen / hans händer
där din trygghet vilar
söka dina höfter



jag blev kanske aldrig kär i dig
bara i honom
du förvandlade mig till,


det var narcissus lott att drunkna / så jag
dricker mig bort
från alla ljud

och när strålkastarna
slickar parkettgolvet
och tärnorna börjar slinta på klackarna

går endast de som hoppats
på nåt mer
ensamma hem









Fri vers av Robert W
Läst 743 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-02-19 21:47



Bookmark and Share


  LePenseur
Hårt, för att hålla med någon föregående.
Jag gillar ditt kompromisslösa sätt, det rakt påiga, det är brutalt och uppfriskande, som en rejäl smäll över käften.

Du är.....
ett spår att följa
ned till botten av ett kristallglas

Ja du. Skål. Och applåd.
2009-03-09

  Fredric
Ojoj, denna var stark... Uppbyggd på en kraftig grund, ett fint flyt av ord till mening. Nu har jag läst den 4:a gånger, växer... dikten är stark, jag gillar verkligen...

Gillar speciellt rollen som offer..
"det var narcissus lott att drunkna / så jag
dricker mig bort
från alla ljud "
2009-02-22

  backsippa
Bra!!!
2009-02-21

  Rozhan
fantastisk
2009-02-20

  dubbelve
"och när strålkastarna
slickar parkettgolvet"

vet inte varför jag fastnade just för den meningen när allting annat också är så jäkla bra!
2009-02-19

  Lola
Så fantastiskt innerligt, vilket är ditt kännetecken.
Därtill en ypperlig självanalys, min vän.
Svårt ibland att hålla isär konst och person.
Love.
2009-02-19

  Linda Hammarberg
fab.
älskar stycket
"jag blev kanske aldrig kär i dig
bara i honom
du förvandlade mig till,"

i många fall är nog kärlek ett rätt narcissistiskt tillvägagångssätt att förverkliga sig själv. det är på något sätt lite "modigt" att erkänna detta.
2009-02-19

    ej medlem längre
Wowwwwwwwwwwwwwwwwwww herregud vad vackert och innerligt skrivet----jag älskar dessa rader:

"jag ska dansa på ditt bröllop, guzelim

jag ska se brudgummen / hans händer
där din trygghet vilar
söka dina höfter"......wow--underbart skrivet!
2009-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W