Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Strax utanför Speak easy stoppade hon mig. Ville se linjerna i min högra hand. Det var vid stängningsdags och det var mörkt.Jag gav henne trettio kronor i silvermynt.Hon gav mej ett sardoniskt leende.Sedan talade hon...


Med en trollstav i min hand.

Kärleken har kostat dej all din sinnesfrid
många gånger har du gått vilse.
Gått som en skadeskjuten örn,
utan kraft att lyfta dina vingar.
Så många vackra sagor har du fått,
men ändå bär det inte uppåt.
Blivit en gisslan i relationer, en pjäs,
så nyttig och tacksam att flytta.
Ensamheten har tärt i ditt inre,
du har ropat efter upprättelse.
Du kan inget vinna utan att offra,
men du ansåg priset vara för högt.
Många bostäder har du lämnat,
för bostäder utan ro.
Nu lämnar jag dej, du Ödets kämpe,
du skall för alltid bära en signetring
för att föra arvet vidare.
I din hand skall vila en spira och
en trollstav.
Så låt stjärnorna falla ned över din stig och visa dej vägen.




Fri vers av melkisedek
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-22 17:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

melkisedek