Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ogräs???


alla grödor är väl viktiga i vår Herres hage, även de som kallas ogräs???




Övriga genrer av Anders Nordlander VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-22 19:57



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Ja det vackraste jag vet är en solgul maskros
2009-02-25

  Michaela Dutius
Varför katalogiserar vi....varje blomma är vacker och varje männsikas värde borde vara omöjligt att ifrågasätta
2009-02-25

    Elsmar
Undrar vilken sorts gräs ogräs är, gräs är det väl ändå inte...;-)
2009-02-23

  K*
ogräs är oftast vackra blommor. som t.e.x blåklint och natagräs
2009-02-23

  lodjuret/seglare VIP
Anders 19:57
Vi behöver alla någon som ser efter oss eftersom vi själva behöver en smula framförhållning
2009-02-22

  lodjuret/seglare VIP
Jaget är ett typexempel på ogräs och det är jaget stolt över, å andra sidan är ogräs ett ganska nytt påfund, men behandlingen av människor som mindre värda är nog tidlösdt.
texten får sina
trenne snöfall av de kallare
2009-02-22

  Anders Nordlander VIP
Jag menar med ogräs, också människor som blir utstötta för att de anses annorlunda!
2009-02-22

  Larz Gustafsson VIP
Matt 13:25: Men då folket sov, kom hans ovän och sådde ogräs mitt ibland vetet och gick sedan sin väg.
Matt 13:26 När nu säden sköt upp och gick i ax, visade sig också ogräset.
Matt 13:27 Då gick tjänarna till sin herre och sade: Herre, visst sådde du god säd i din åker? Varifrån har då ogräset kommit?
Matt 13:29 Nej, svarade han, om ni rensar bort ogräset, kan ni på samma gång rycka upp vetet.
Matt 13:30 Låt båda växa tillsammans fram till skörden. Och när skördetiden är inne, skall jag säga till skördemännen: Samla först ihop ogräset och bind det i knippen som skall brännas upp, men vetet skall ni samla in i min loge."
Matt 13:36 Sedan lämnade Jesus folkskaran och gick hem. Hans lärjungar kom då fram till honom och sade: "Förklara för oss liknelsen om ogräset i åkern."
Matt 13:38 Åkern är världen. Den goda säden är rikets barn, ogräset är den ondes barn.
Matt 13:40 Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld, skall det vara vid tidsålderns slut.
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP