Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skvallertanterna På Bänken

Mamma, varför sitter dom bara där?
Flickan går nyfiket framåt
håller sin mamma i handen
tryggt
sneglar på tanterna på bänken
som skvallrar om folk i kvarteret

Pojken går långsamt framåt
ser ner i marken
och sparkar runt löven
ser inte tanterna på bänken
för alla sina problem
men de betraktar och minns
skvallrar

Tanterna på bänken
sitter bara där
de betraktar och minns
äger sin bänk
i vår Stockholmsförort




Fri vers av Konnichiwa
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-24 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konnichiwa