Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan väggarna i en förbjuden stad

Förbjudet
bakom väggar av rött och guld
tronar draken
med boddränkt blick

Förbjudet
och en cirklande fenix
har blivit blind för livet
Vart vänder de sin dimmiga blick?

Flygandes mellan planterade träd,
välvda palatsportar
och lejon av sten
har de befriats från sanningen.
Utanför vägagrna
tynar folket långsamt bort.

Förbjudet




Fri vers av Konnichiwa
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-13 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konnichiwa