Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hundarna



kom här, spring med mig
över stenarna, en klibbig natt,
dina ögon, under där
ligger hinnor som hindrar dig
från verkligheten,

du ser pärlor på rutan,
det är regnet du bad om
som slutligen kom,
som gav hundarna att dricka, gav hundarna
att dricka


du har en riktig vårslida,
den blir varm först när gräset
skriker nyfött ur jorden
eller brinner i ditt rizlapapper

dina tänder är slipade
ditt koppel spänner runt din hals,
du måste vänta
annars stryps du, du måste vara smart


biljetterna är billiga, bara
en sms-biljett och ett steg
på perrongen strax innan
tåget kommer, men du,
dörrarna stängs

och ditt rosa kött
strax under din bleka hud
darrar besviket


de nymålade stationsväggarna
glasverktygen
och alla skuggfigurer
deras spända nackar
deras muskulösa vittring

de är som hundar, som hundarna
som skriker om natten
då de kristna låst sina dörrar
och bett om sin nåd


och du står där med dina repliker
i en trasig natt där himlen
öppnar sina sår, blöder sitt förakt
över dina fantasier
om en sorts uppskattning

en sorts gemenskap
du inte kan få, så länge du
inte ansluter till flocken,
så länge du inte ger upp
även inatt








Fri vers av Robert W
Läst 838 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-24 23:18



Bookmark and Share


  John William
travesti eller parafras, eller en skymf eller en nymf som knallar vidare när rulltrappan slagits mot golvet och ekot vet ett och annat..
2009-03-04

  Lili Samuelsson VIP
"du har en riktig vårslida,
den blir varm först när gräset
skriker nyfött ur jorden
eller brinner i ditt rizlapapper"

helt vansinnigt fantastiskt, bättre än såhär kan det inte beskrivas, vårslida:)
2009-02-25

    smuts
Jag gillar det här. De tre första styckena är riktigt snygga. Jag gillar titeln också och din rytm.

Jag tycker kanske att dikten tappar mot slutet, kanske är formuleringar som att himlen blöder och det där med att ansluta sig till en flock. Jag förstår vad du vill säga tror jag, och jag gillar det du vill ha sagt. Det är bara det att du skulle kunna uttrycka det ännu bättre.

Inte särskilt konstruktivt, jag är väldigt trött ikväll. Jag ska kolla på texten imorgon igen och se om jag kanske ändrar uppfattning. Det är alltid kul att läsa dina texter.
2009-02-25

  Linda Hammarberg
Okej, jag vill säga så himla mycket. Men får inte fram något vettigt så;
Du är min favorit här. 'nuff said.
2009-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W