Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten på flödet

Jag försöker med Johnny Flynn men magin är borta.

Jag dricker en öl medan jag famlar ingenvart. Jag öppnar en ny. Och en till, men jag rör mig inte ur fläcken.

Jag måste ta mig dit. Stället där tankarna rinner som kranvatten.

När jag går ut med soporna slår det mig att Lloyd Cole är att lita på. Han kan ta mig dit.

Jag börjar med hiten. Den är alltid att lita på. Perfect skin.

Jag sjunger med.

"I choose my friends only far too well
I'm up on the pavement, they're all down in the cellar"

Bra låt.

"Louise is a girl, I know her well
She's up on the pavement, yes she's a weather girl"

Jag hittar ett sätt att snurra med handen i takt till musiken. Det ser nog inte klokt ut, men ingen ser mig ju ändå.

Så refrängen.

"When she smiles my way
My eyes go out in vain
She's got perfect skin"

Jag tar några danssteg, försöker sen med en Elvispose.

"She's got cheekbones like geometry and eyes like sin
And she's sexually enlightened by cosmopolitan"

Lloyd Cole och Elvis, där har vi något att bygga vidare på. Och så jag någonstans mittemellan.

Vad gör jag där?

"She takes me down to the basement to look at her slides
Of her family life, pretty weird at times
At the age of ten she looked like greta garbo
And I loved her then, but how was she to know that"

Men icke.

Elvis och Lloyd Cole har en hel del gemensamt som det verkar. De försvinner i dimman. De lämnar mig.

Jag var bara i vägen.

Jag står kvar där jag började. Om inte ens Lloyd Cole räcker till, då är det bara att ge upp.

Ikväll är bara en sån kväll.




Prosa av Ordluffare
Läst 309 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-28 22:48



Bookmark and Share


    Melona
JA, jakten på inspiration, den har vi alla sprungit efter.
Måste säga att det är ett fint flyt i din text, ditt språk snurrar, rinner okonstlat och lättläst. Jag har stor behållning, dels för att jag känner igen mig själv och sen för att det är kul att du citerar musik, låtar... det är nice med musikpoesi, sen så sjunger han ju, den gode Lloyd om Greta Garbo i den låten, det uppskattas...

Tack, du skriver bra!
2009-03-01

  Linen
Lyriskt prosanedslag? Prosaisk lyrik? Ordkonst?

Äh, allvarligt, inte är det ngt fel på inspirationen. Det är inte musiken det kommer an på, och jag gillade verkligen det där handsnurrandet och Elvisposen! Och längtan efter det där ljuset som ska komma som nedsänt direkt från god knows where (kanske från han som lämnade byggnaden?), och sedan timmar med tangentsmatter. Frenesi.
2009-03-01

  Ordluffare
Då var man här igen. Jag skriver ju egentligen inte poesi. Vet inte vad man ska kalla det.
2009-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ordluffare
Ordluffare