Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Radio P1, genmanipulering, robotiserade kossor osv osv Tankarna att varje nation ska försörja sig själva är inte dum, då kan vi låta de fattiga länderna odla det DE behöver, inte exportera kött och annat långt bort. Idiotiskt ur alla synvinklar.


Gråt bara gråt

Gråter

Vad hade morfar sagt om robotar

som mjölkar kor, de får själva söka upp

roboten, de har aldrig någon kontakt

med oss mänskor

förutom när de ska fångas in

vettlöst skrämd bland en massa andra

oförstående kossor och bara

kanske för veterinär eller slakt


Hör också att de kossor som

har ett NAMN mjölkar lite bättre

får lite mer kontakt än de stackars

bortrationaliserade kossorna


För mig räcker det som bevis

DE ÄR LEVANDE VARELSER

precis som vi går och tror

att vi är

men jag har börjat tvivla


Vi har potential att ta bort

all möjlighet till liv både för

växtlighet, hav, luft och allt som rör sig

runt och på Moder Jord


Om inte bina överlever

för just det här att vi tar bort dess

naturliga fortplantning

och de dör ut

vem ska pollinera

Vad ska vi leva från och av


Vad har vi vår intelligens

våra känslor till

Mina floder av gråt

lär inte rädda mänskligheten

Makt, massproduktion, storföretag

påtvingade regler, inte minst i EU

gör att all gammal visdom

grävs ned för att aldrig

återfinnas




Fri vers av Kim VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-02 12:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP