Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HERDEN

Nära bäckens källa
vid vattenfallets krets
I det gröna gräset
under solens gass

Vid Herdens fötter
får i ro så betar

Ömma ögon som
under natten vakat
under dagen ännu
omsorg har kvar att ge

Med rynkad panna
känner något är fel
Rest sig redan
innan ens ropet hört

En Herde förnimmer
som del av sig själv
den lilla som fastnat
uti törnens garn

Med saktmod i blick
Han friger så lätt

En Herde saknar
som bit av sig själv
och får som kommit bort
snart hemma igen

Tillbaka till Hederns härd




Fri vers av Regular
Läst 637 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-03-02 14:23



Bookmark and Share


  Vici
Bokmärke!:)
2011-09-21

  Msann
Lätt bokmärke!
2011-06-08

  Regular
Ber om ursäkt över den bara ryggtavlan...men tänkte lite på hur en herde kan ha sett ut i värmen, ledandes fåren.
2009-03-03

  Thurizas
slurp säger jag om bilden. får läsa om den och täcka för bilden för att ens kunna ta till mig texten dock;)
2009-03-03

  Bibbi VIP
Du får mig att gråta glädjetårar av tacksamhet inför denne Herde.
Bokmärke.
2009-03-03

  -Ulla Tilemo- VIP
Tycker om den här....rytmen är så fin. Och tillbaka till "Hederns härd", det var ju inte till "herdens härd". Suveränt!
2009-03-02

    ej medlem längre
Jättefint vännen!
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular