Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag talar inte längre med vintern

Nu talar jag inte längre med vintern.
Den har inget mer att säga mig,
har inte kvar några hemligheter.

Jag river mina fingrar stela i det frusna gräset,
söker efter vårfrylets myrbruna knoppar.
Det första bland alla vårtecken.

Jag vet att om bara några dagar...
Fåglarna sjunger i snöyran.
Med sin sång så väcker de våren.

Och nu sträcker jag mig mot den.
Ber att det frusna i min vintersjäl skall smälta.
Ber att det skall blomma i mina marker.

Jag talar inte längre med vintern




Fri vers av Annika J
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-02 23:54



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Underbart
2014-02-18

  Monika A Mirsch VIP
vilken rabiat dikt till det frusna - skulle passa väl även i år
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Annika J