Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

citronfjärilarna vaknade

 

 

Imman smeker fönstret

kylan letar sig fram genom nyckelhålet

vackra tapeter kan inte dölja den spruckna väggen

 

I hörnet ligger du naken i fosterställning

vidöppna ögon stirrar ut i tomma intet

 

 Ljusets låga blåses ut

 

Utanför bygger fåglarna sina bon

kvistar bildar deras nya hem

 

Snödropparna visade liv

citronfjärilarna vaknade

 

 

....men det var din sista morgon

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av genni VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-03-03 00:20



Bookmark and Share


  korpfjäder
alla dagar kan vara den sista - och att minnas det är också ett sätt att hitta livet - så tycker jag din dikt talar.
2009-03-23

  Ronny Berk
vacker poesi med fjärils gestalt som metafor för livet och dess flyktighet, så min tolkning dag som denna...
2009-03-20

  Gunilla VIP
Fjärilen ofta symbol
för transformation.
Vackert, vemodigt
och tragiskt skrivet.
2009-03-11

  Jan Linderoth
En vacker dikt med ett tragiskt slut. Eller kanske var det vackert med? Den första fjärilens färg lär spå hur sommaren ska bli. (För det mesta vaknar de ljusgula citronfjärilarna först.)
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP