Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obrukbar idag igen



Inåtvänd tomhet
till min skräck

Hjärtat talar i mitt öra

Taket uppslukar blicken
skarvad tapet
blir till tavlor

tiden övervinner gränser
bakåt-tid i ögonvrån
knutna tår
och vriden rygg

Ville låna döden en stund
en paus från livet
från det vita taket
från mig

Ljuset sticker

som krypande vågor
blev till nålar
längs ytan

Allt som kastas in
tar plats
fyller meningslöshet
knastras ut

söndertuggad

Sen står jag där
avklädd
omringad av sanningsnatten
som höll, och skrapade tungan

dagen ljuger
detta sa jag aldrig

Jag är bara sjukt trött



obrukbar idag igen




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 301 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-03-03 10:03



Bookmark and Share


  peter markurth
fint brättat, bra hållen
2009-03-20

  Mr Lindemann VIP
Ja, under natten kryper allt fram som man på dagen förträngt har...


Bra återgivet här så
2009-03-08

  BG
Så himla rätt. Du beskrev princip en vardag från mig. Underbar!
2009-03-05

  Måna N. Berger
"Ville låna döden en stund
en paus från livet"

Jag vet, just så känns det somliga dagar..
2009-03-04

  Miss Mod
Starkt, bra och konkret.
2009-03-04

  peter markurth
detta var riktigt.. bra...bästa jag läst av dig..
2009-03-04

  Pytti
ja, där har man varit, klump i halsen och glansiga ögon. väldigt fint som vanligt
2009-03-03

    Calin
sparas...
2009-03-03

  Andrum
En sorglig sanning förs i ljuset.
Fin pärla
2009-03-03

  Svartsilver
där i din dikt så som du beskriver, har jag ofta varit och är ännu idag.
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon