Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mot dessa Våra minsta

 

 

en barns själ

är ofantligt större i sin godhet

än en vuxens

 

ändå förminskar vi den

 

barnet är oförbehållslöst

i sin kärlek

trots att dess föräldrar

under hela dess barndom 

uppvisar brister av alla de slag

 

ändå missar de flesta föräldrar grovt 

vilken fantastisk gåva

ett barns rena kärlek är

 

och när barnet nått vuxen ålder

har det glömt

hur förbehållslös kärlek känns

 

barnet har glömt hur man älskar

 

men det känner instinktivt

djupt rotat inom sig

att denna renaste av kärlek

är något livsviktigt

att sträva efter

 

något bortglömt

som måste läras om

 

allt detta ser jag

varje gång jag möter min egen blick

i spegeln

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 359 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-03-08 00:13



Bookmark and Share


  ramsesII
Tankeställare, som heter duga. Tack för bra text!

Vänligen
2009-03-21

  Lyckohäxan Enediel
Du kloka kvinna...du skriver så fint och på ett sätt så man tar till sig dina tankar...
Många fina formuleringar häri...
2009-03-13

  SeXara
Ååh den här texten griper tag i hela min själ och vrider om i hjärtat!
2009-03-08

  lodjuret/seglare VIP
påminner om att barn är födda till elitsimmare men som sedan ofta nog måste lära sig att simma om igen sedan de som glömt av den konsten, ingen talade om för dem att tävlingen skulle gå i en rak bana omgiven av rep med små bollar av plast, i magen är det mer av att trampa vatten som gäller och att simma 'på stället'
2009-03-08

  Carola Zettergren
En mycket viktig och mycket välförfattad dikt , rungande applåder härifrån till dig!!! Bokmärks omedelbart!
2009-03-08

  Bjarne Nordbö
Du är ett proffs på många sätt. Detta säger en del om ditt yrkesval. Borde läsas av allt för många.
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol