Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara ord till min vän den 8:e mars.

Jag är inte feminist
sa du stolt

jag häpnade men
förstod

Din make tar all plats i ditt hem
mer än de tre barnen

Hans golfrunda är viktigare än din utlovade
egentid

ditt skrivande får du ägna dig åt när du vakar över febriga barn

du magrar, fina vän
din röst blir tunnare

ditt jobb är krävande
och ännu ett väntar när du kommer hem

du ska dessutom vara vacker
och mjuk
och pedagogisk

du måste se till att pengarna räcker
eftersom han slösar

Och i slutändan, är det dig jag blir arg på
för du har valt detta själv. År 2009.

Det är ett högt pris att betala för den så kallade kärleken.




Övriga genrer av Malin Ringdahl
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-08 20:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett utropstecken -
väl formulerat
och tankeväckande
hoppas
att hon också läser
...en dag
2009-04-25

    baruk
Jag är stolt över varje kvinna som VÅGAR vara feminist, då världen, enligt min erfarenhet, tyvärr är så oerhört mansdominerad.
Feminisn BORDE inte behövas, men när världen är som den är, så är det oerhört viktigt att kvinnorna ÄNTLIGEN blir behandlade som männens definitiva jämlikar! Varför är exempelvis kvinnans lön sämre än vad gäller oss män, år 2009??? Det är endast ett enda tecken på denna mansvärld! Ska "jämlikhet" NÅGON gång bli mer än önsketänkande, måste nog feminismen vara åtminstone EN tyngd i "vågskålen".. Må feminismen leva!
2009-03-23

  Rolando Furioso
Kvinnans lott i livet?
Ja - i manssamhället.
2009-03-13

    snöö
Intresse väckande text. Gillar!
2009-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag är stolt över varje kvinna som inte är feminist.
Min hustru är det heller inte.
2009-03-08

  Seasons VIP
Viktig tankeställare!
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl