Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den mörkaste juvel

Jag är en man utan smycken och detaljer
det enda som pryder mig är mitt svarta, kraftiga skägg.
Mina blå ögon som ibland får för sig att gnistra.

Annars är jag osmyckad.
Jag har inga ringar på mina fingrar,
ingen klocka på armen, ingen tatuering, ring i örat eller en piercing...

inte ens ett halsband runt halsen.
Inget guld eller silver.

Jag använder inte parfym, inte på det sättet att man ska lukta gott och locka till sig kvinnor. Jag är osmyckad och vill inte heller ha kläder som säger, kolla vad snygga de är på mig. Hur snygga de är "på" mig?!

Jag vill bara att rätt person ska se mig
bakom sina egna förväntningar om
vad jag bär på.

Att någon ser mig och känner lukten av min hud,
någon som ser vad jag har begravt i en osmyckad kropp som min.

Att jag faktiskt har gömt en juvel därinne... i mitt inre.
Den finns alltså därunder min hud, långt in i kroppens mitt.
Den är begraven för "hon som söker, hon skall finna".
Men det är de som ni måste förstå först.
Att i en osmyckad kropp kan det mest värdefulla finnas.
Att ytan kan säga en sak och det inre något annat.




Fri vers av Tor Göran
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-08 22:16



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Sanna ärliga ord
sprids inte ofta
på vår jord men
här de ligger, som
uppdukade på ett
så vackert bord!
2009-03-08

  Gunnel André VIP
Det var det finaste jag läst på länge. En så osminkad sanning. Tack för läsningen!
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Tor Göran
Tor Göran