Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandraren



En man vandrar genom skogen. Han letar efter ljus bland träden. Skuggor leker då vinden får träden att dansa och vissla. Solen stiger sakta över den trötta horisonten. Mannen vandrar vidare in i sig själv och faller handlöst in i sin egen skugga. Han är trött på sina egna steg, och han är trött på sin stig. Mannen vandrar vidare in i ett ljus som inte finns. In i ett mörker som inte finns. Han vandrar in och möter sitt själv, men istället för att stanna, så vandrar han vidare, rakt genom sitt själv, och faller handlöst in i tomheten. Tomheten vibrerar. Den vibrerar till hans varande slår an samma ton som varat självt. Ett med alltet vrider han sig sakta runt i en stilla dans. Sen spricker allt: Allt han skapat, alla ord, bilder, och tankar. Och till sist så kan han stanna. Vandraren har kommit hem. Och han blir då varse att detta hem alltid hade funnits: just här och just nu, i honom, likt i allt.




Prosa av Mikael Lövkvist
Läst 363 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-09 20:26



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag tänker mig att mannen vandrar genom livet, sökandes efter meningen; efter modet att våga vara i varandet, hur svårt det än är; hur det än vibrerar (eller skakar som i jordbävning) - och inte förrän han vågar gå in i sin egen tomhet och möta den och smaka på den och låta tomheten (om den nu är tom) bli ett med honom - och låta allt som är vara som det är och acceptera livets problematik och ändå våga följa; först då kan han låta allting spricka om det vill - och han kan vara där han är - i livet, utan rädsla. Han har kommit hem...
(Nu är jag nog helt ute och reser...)
Tack! för en fantasifull och spännande text som känns viktig.
2009-03-14

  Gunwale VIP
Högstämt är detta för mig... Något sant och vackert som har fått ord. Man blir upplyft; det är välgörande - vad mer kan jag säga? Tack!
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist