Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Margaretha var min mor. Lisa och Märtha hennes systrar. De hade också två bröder. Men "flickorna N" (N för efternamn som flickor) hade en överenskommelse: De skulle vänta på varandra "vid grinden". Lisa fick vänta längst. Så fick hon sällskap av Märtha.


Nu skrattar flickorna igen

Nu skrattar flickorna igen
Lisa, Märta, Margaretha
Nu har de alla friheten
för de kan sluta leta

Nu dansar de i midnattssol
där tiderna står stilla
och alla bär de veckad kjol
och ingen vill dem illa

Nu skrattar flickorna igen
Märta, Margaretha, Lisa
De sitter där i himmelen
och sjunger någon läsarvisa

De ser på oss ifrån det blå
och hoppas deras kärlek är
fast i vår begreppsnivå
där vi lever, nu och här.

Nu skrattar flickorna igen
Lisa, Margaretha, Märta
sitter där med ängelen
utan kaos och smärta

Och ler som mödrar gör
åt våra dåd och gester
och alla vi, vi hör
dem sjunga till orkester

Nu skrattar flickorna igen
Lisa, Märta, Margaretha
Nu har de hittat friheten
nu kan de sluta leta




Fri vers av Marlboroman/Hg VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-13 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marlboroman/Hg
Marlboroman/Hg VIP