Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta skrev jag ifjol, då min allra bästa vän låg döende...


Ande och själ


Det sitter en ful man på min axel

han viskar otäcka saker i mitt öra:

”bli arg, bli modfälld, bli grinig”.

Så svårt det är att stå emot,

när själen är grå och mulen.

Men jag får stilla mig,

maskera mina våndor,

min vän behöver mitt lugn.

Svårt att le när jag vill gråta

min själ är trasig och öm.

Jag kramar min vän så hårt,

säger att hon inte får ge upp,

jag får ett leende till svar...






Övriga genrer av systeringer
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-14 14:39



Bookmark and Share


  Tina Q
Din vånda och smärta lyser mellan raderna - stark var du i den svåra tid när din styrka behövdes så väl!
Väl skrivet!
2009-03-16

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bra fångat av det tvådelade. En känsla inne och en ute.
På gott och ont.
2009-03-15

  Caprice! VIP
Nej, säger jag! Man måste inte le i den situationen - det är att kräva för mycket. Vi har så mycket masker i livet så hälften kunde vara nog...

Mycket välfångad vånda, kära vän!
2009-03-14

  Karin E
Vackert, sårbart. Om styrka, fantastiskt!
2009-03-14

  AjBi
Jag har upplevt det så många gånger... för många gånger...
Oerhört fint beskrivet av våndan.
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

systeringer
systeringer