Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte så att jag inte respekterar er tro för det gör jag, men jag känner inte att ni respekterar min, det är så det är.




Erkänner, jag har svårt för kristna

 

Anledning till detta sakernas tillstånd har jag funderat på ibland. Nej, det är inget stort problem precis så egentligen skulle jag inte behöva skriva denna lilla fundering ens men nu gör jag det ändå.

Jag tror att det beror på själva idén med frälsningen som sådan. En kristen kan ju inte för sitt liv förstå att man inte skulle vilja bli räddad. Men en som jag förstår i sin tur inte själva tanken med att vissa skulle vara utvalda framför andra. Jag är inte utan en gudstro men den innehåller inget utväljande, tvärtom.

Gud, för mig är själva essansen av kärleken och att tro att Gud skulle älska några av oss mer än andra känns som en befängd tanke. För mig är det samma sak som att säga att verklig kärlek skulle vara villkorad. Är det kanske så de kristna uppfostrar sina barn eller? Ja du lilla Stina, jag älskar dig så mycket mer om du.... Så är det naturligtvis inte, vi älskar våra barn helt och fullt oavsett vad de gör.

Äkta kärlek är villkorslös, så enkelt är det.

Och antingen är vi alla redan på väg någon annanstans eller så blir vi inget mer än maskmat när vi dör. Hur det än är och hur det än blir så är det exakt samma för alla, det finns ingen skillnad i om du tror på Jesus eller inte...

Det har Gud sagt till mig!

 

 

 




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-20 19:26



Bookmark and Share


  korpfjäder
jajamensan, så har Gud sagt! Såklart kan kärlek inte vara villkorad, det vore ju befängt. Om en vanlig människa kan älska sina barn urskillningslöst så borde väl en gud med någon form av självkänsla också kunna detsamma.
Och som en såndär obekväm kristen så kan jag inte annat än tänka, att allt det där med utvaldheten är ett mänskligt påfund för att roffa åt sig fördelar framför andra människor. ... och det är inte ett speciellt bra beteende för den som tror att dubbla kärleksbudet faktiskt gäller. (du vet det där med att älska Gud över allt och sin nästa som sig själv... det blir problem med det då)
2009-03-22

  Pah
ja, kunskap och kärlek. vad är villkor? en gräns? eller bara en dom? jag tror på det fria, hoppas jag. är med dig här. tack för, faktiskt viktig text.
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP