Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän och jag

Solen lös och smälte våra nävar ihop.
Det exploderade vänskap och det var 1993.

Bara några år gammal och jag fick en vän.

En vän som gav mig en nyvärld.
En värld där bus och kärlek målade vardagen.

Vi hade samma brud.
Vi bowlade med ostar på affären.
Kastade tv apparater från broar.
Retade fullgubbar.
Klättrade på tak.

Åren gick

Busen fördubblades.
Vänskapen blev okrossbar.

Åren gick

Mopeden och brudarna fångade de flesta
men inte oss.

Vi lekte som vi gjort i tio år.

Vi fortsatt med våra krossade tv apparater
Vi fortsatt att gå emot tonåren.

När de kåta pojkarna försökte knulla blondin Lisa
så satt vi hemma och sjöng med Joey Ramone.

När de folkölsberusade målbrottesrösterna skrek fitta
så skrek vi Hey ho lets go

När läxorna åts upp av glasögonormarna
bröt vi och stal.

Vi har samma bakgrund, ena värre en den andra men vi har vänskap
som går emot de andra och vi trivs.







Fri vers av Marjavaara
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-19 13:32



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Hur Mår Vännen Idag ?
2009-03-26

  peter markurth
Känner igen, mycket, i mitt fall var det 1980- vemodig text om de oförstådda-de känsliga, vilka tvingas, stå för vem de är...
2009-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Joey was the man!
2009-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara