Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människosten

Vad kroppar är varma.
Inte tusen stjärnors avstånd och tomhet
Inte tio minuter
Inte en människa
människosten
kunde ta värmen ur filten
som lånat värmen ur kroppen
ur Blod, Vävnad, Bakterie
Parasit och Organ.

Vad kroppar är varma
och oersätterliga.
Hud är varm
och behöver aldrig längta
aldrig behöver den söka Mening
och mål i sin existens.
Hud vill aldrig dö
Hud vill leva
och vara varm.

Stenen kan vara varm.
I solen är den varm.
När skuggan faller på är den varm
I en hel natt är den varm
men det är en värme som sipprar ut
som solen vill ha i retur
genom de tusen stjärnorna
Och stenen,
som var kropp i sin värmes skrud,
är åter bara sten.

Vad kroppar är varma
Och vad stenar är
bara stenar.




Fri vers av enjolive
Läst 380 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-03-21 01:07



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
vilken debut du gjorde !!! så fina symboliska ord du hittar.
2015-01-31

    Knasboll
kan inte annat än hålla med nedanstående. otroligt vackert.
2009-05-23

  CJ
Underbart!
2009-04-04

    baruk
Suveränt bra diktning, en klass för sig!
2009-03-21

  Tove Meyer VIP
gud så vackert och tänkvärt....
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive