Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mina strängar har brustit, en efter en

 

men jag har åtminstone

vågat spänna min båge

 

för jag tror på Kärleken

den förbehållslösa

i gemenskaps innerlighet

att mötas i beständighet

genom tristess och vardag

 

jag tror på

en kärlek

som står över diverse brister

en kärlek

som älskar högre än så

 

du förstår

trots de sår och smärta

jag genom livet åsamkats

så ger jag aldrig upp

 

kalla mig naiv

om du vill

det finns nog många namn

för en som jag

 

men jag har bestämt mig

 

att inte någonsin tillåta mig

att bli en bitter cyniker

 

i vars ögon kärleks armod

står att läsa

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 325 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-03-22 17:24



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Diktjaget säger allt som är äkta....

och eftersträvansvärt.

Applåder för en fin dikt!
2009-03-30

    Bodil Sandberg
"Mina strängar har brustit en efter en..men jag har åtminstone vågat spänna bågen"..kan det sägas vackrare ..mer kraftfullt ..mer ödmjukt..mer poetiskt..nej..säger jag..underbart stark poesi!!!
2009-03-28

    papillon
Vad jag tycker om denna text! Och du - så länge själva bågen är hel kan den alltid strängas om...........
2009-03-24

    Noomi
väldigt fint skrivet..
för vem vill bli en bitter cyniker..
2009-03-22

    Erika H
Stark och vacker.
Du.
Och din text.
2009-03-22

  Per Teofilusson
Vill lägga mitt öra mot dessa ord. Kärleken i en mognar endast genom aktiv handling. Sår utan bitter galla är faktiskt skönt att se på, och ett slags ädelsmak att njuta.
2009-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol