Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FN-soldat



Sitter framför TVn
ser bilder från strider,
soldater och skottlåssning.
Hur blev världen sådan?

Funderar oroligt,
en god vän är soldat,
FN-soldat i Kongo.
De anar inbördeskrig där.

Är han kvar där,
han skulle ju precis hem?
Måste han stanna längre
och faktiskt strida?

Han måste komma hem igen,
står inte ut med
tanken på att jag kan ha
sett honom för sista gången.

Så nu stänger jag av,
blundar hårt
och rensar min hjärna
för att slippa oroa mig.

Bort, bort!
Borta är mitt minne,
mina tankar och funderingar,
äntligen sinnesro.




Övriga genrer av Anna H
Läst 484 gånger
Publicerad 2004-06-05 22:14



Bookmark and Share


  Tothem
förstålig oro..hoppas vännen kommer hem oskadd!
2004-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H