Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koldioxid är jordens fiende eller?

 

Bilden är från protester i Washington där aktivisterna ställde sig framför kolkraftverket och symboliskt eldade upp koldioxid.

Kolkraftverk släpper ut en hel del skit som skadar människor och miljö men detta protesterar man inte emot. Man protesterar mot utsläppen av det enda ämnet (förutom vattenånga) som är helt ofarligt.

Likadant i bilreklam för en miljöbil där fokus helt är på utsläppen av koldioxid medan andra farliga ämnen som svaveldioxid, sotpartiklar eller bensen överhuvudtaget inte nämns.  

Koldioxid var också det som earth hour handlade om. En manifestation för att få FN att kräva att jordens länder skall ta krafttag mot utsläppen av koldioxid.

Inte gifter, inte stordrift, inte rovdrift,
bara koldioxid.

Så inte fasiken släckte jag några lampor




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 874 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-28 21:53



Bookmark and Share


  Lena Renman
Varför antingen eller, jag säger både ock!
lena
2009-04-04

  korpfjäder
Nog är det livsstilen vi måste förändra, sättet att leva på storfot. Att producera för att kasta. Att rovfiska för att mata laxar, att äta ihjäl oss och låta andra svälta och att tro att ökad produktion är vägen till världsbalans.
Allt måste nog vägas samman och alla måste vi väl börja med oss själva. Gjorde vi det, alla vi som är tvåbenta och menar oss vara intelligenta, skulle saker och ting nog vara helt annorlunda och koldioxiden bara en avfallsprodukt bland andra - ämnade att finnas i vårt kretslopp av liv och död.
2009-03-29

  noname_realmind
Vissa kallar det "koldioxidbluffen"... Har hört att processer via HAVEN är den största orsaken till den koldioxid som bildas på jorden... Kanske borde vi avskaffa det mesta av haven då? *HAHA*
2009-03-29

  Mats Henricson
Kanske lite att "inte se skogen för alla träden" .....
2009-03-29

  Lena Krantz VIP
Prova att dricka 10 liter vatten, då dör du! Det innebär ju inte att vatten är farligt för jorden.
2009-03-28

  Carola Zettergren
Min iblandbo som är lite av en uppfinnarjocke..omtalade faran av alla farliga saker lågenergilampan innehåller:kvicksilver bla..Efter mycket lång tid kunde man se på nyheterna att invigda anser att den ska dödskallemärkas...så saker och ting är inte alltid så bra som somliga vill lura i oss..Det gäller att ha huvudet på skaft!!!Så det så!!!Mycket bra skrivet!!!
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP