Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan med manteln II


barfota bland trädens rötter
vid gränsen mellan skog och kärr

går hon och plockar nötter av mod
och röda små bär av tapperhet

hon samlar dem i sin hydda
invid det ödsliga träsket

när hon har lagrat
tillräckligt många

ska hon äta dem
alla på en gång

tills hon slutligen
vågar ta av sig
trygghetens
mantel

då ska hon vika ut
sina nyskapta vingar

och med tillförsikt
flyga ut ur träsket

rakt ut i framtiden
och ett liv av

inre trygghet








Fri vers av Pica pica
Läst 460 gånger
Publicerad 2004-06-06 11:57



Bookmark and Share


  Tothem
Så bra du skriver.. om att samla mod och den inre tryggheten som är så viktig. Lycka till!
2004-06-06

  Anna H
Ja, jag tycker att det låter som en god idé att i hemlighet samla på sig mod och tapperhet och sedan när man är stark nog slänga av sig det som tynger och bara flyga iväg på nya ostadiga vingar. Tack!
2004-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica