Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rio de Janeiro




den brända sanden

vid randen av

brusande blåvitt

trottoarerna bågnar

av sol



mannen passerar

med bestämda kliv

brända armar

- dont look him in the eyes

fräser Lucienne

som själv blev

fånge i baksätet

till sin egen bil

och muddrad

i en stekhet förstad




och Fados kör oss

genom kåkstäderna

med låsta bakdörrar

och en ac av sprutande is




Luciennes hälar

fortsätter sjunka i sanden

trots att Copacobana

stannat upp med röda flagg

för pojkarna som driver där ute

- de driver, Lucienne

- barn från kåkstäderna

fräser Lucienne

och hälarna

det svartlockiga håret

som fortsätter att gå



























Fri vers av Alfie M
Läst 223 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-30 17:49



Bookmark and Share


  Ingmar Hård VIP
"bågnar av sol" är väldigt bra.
2009-03-30

  Janis Karlsson
Den här gillar jag skarpt, kontrasterna flyger som käftsmällar i en boxningsring, ömsom olidligt vackert för att i nästa sekund vara brutalt.
Raderna
"trottoarerna bågnar

av sol" är så bra, förstår precis!
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M