Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vidare

Varför är det alltid
bortom, högre och ytterligare

Varför ständigt denna törst
och längtan

Vem är det som kallar och drar
som lockar och bjuder

Vem når ända in
och lägger sina nycklar på bordet

Varför lämnas dörren på glänt
och nycklarna kvar
när vindar i gryningen är så kyliga

Det lockar liksom och bjuder
bortom, högre och ytterligare




Fri vers av Lia-Lej
Läst 554 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-30 19:26



Bookmark and Share


  Majalis
Ja, varför är det alltid så? Tänkvärt och fint skrivet.
2009-05-03

  mare VIP
Livets vind för vidare.....ständigt , bra..
2009-04-24

  Lasseman VIP
Wow! lite mystik och känsla som jag kände av.. som en dörr som står på glänt! och bjuder in.. applåder
2009-04-18

  Kristina Wallbing
Ja!! Vilken bra fråga! Ständigt vidare, alltid mera att se och utforska. Den omättliga existensiella längtan sätter du suveränt ord på. Dra vidare!
2009-04-01

  Marlboroman/Hg VIP
Nope. "Det"är du. Kommer inte runt det. Vilket inte betyder att jag dissar din text. Jag lever mig in i den — för den tillåter mig.
2009-03-30

    sunnanvind
gillar tankegången här...applåder till en duktig poetissa!
2009-03-30

  Marlboroman/Hg VIP
"Det" är du. Bara du.
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej