Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren kan kännas på olika sätt men idag var det underbart varmt 


LJUSET BRISTER OSS ITU OCH VÅREN ÄR KOMMEN'

 

Ljuset är en gåva

Våren kommer och då

Är ljuset det första vi får

Kanske svårt att vänja sig

Med det starka ljuset som våren ger

Själar som chockas ögon som kisar

Ansikten som strävar efter varma solstrålar

Välkomnande ljus du solen ger 

Tiden är kväll men ljuset är ännu kvar

Det tycks lika förunderligt varje år

Ljuset kan ge vårdep för många

Jag önskar att den försvinner fort för er

Så du kan njuta av vårens ljus

Grönskans tid som spirar

Knoppar som brister en efter en

Människors själar som brister ut

En efter en

Det kan göra ont

När ljusets knoppar

Brister oss itu 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 227 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-04-02 20:13



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Mycket vackert skrivet, om våren, om ljuset, om hoppfullhet .....

Och som Karin Boye skrev:

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
2009-04-03

  anits VIP
Vackert poetat
2009-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen