Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det någon som har något förslag på hur vi ska fira vår nationaldag, utan att bli tagna för patetiska nazister?


Nationaldagen





God nationaldag!
eller är det kanske:
Grattis!
Öh, öh... Ha den äran!

Nej, jag vet faktiskt inte
vad det är man ska säga.
Jag vet inte heller hur
det är tänkt att det ska firas.

Springa ut på gatorna,
vifta med sveska flaggor
och sjunga natinalsången,
bli kallad nazist...

Nej, jag stannar hemma
tills någon talat om
hur det är jag ska fira
och varför jag ska göra det.





----------------------------------


Läste en artikel på aftonbladet.se om ett upplopp i centrala Stockholm av nazister idag. Det kastades sten på poliser och tunnelbanan stoppades. Då är jag glad att jag sitter hemma och tar det lugnt en dag som idag. Ska det vara så? Ska det vara så att vi inte ska våga vifta med våra flaggor på vår egen natinaldag? Hur kommer det sig att det fungerar så bra i Norge på 17:e maj men inte i Sverige den 6:e juni?




Övriga genrer av Anna H
Läst 475 gånger
Publicerad 2004-06-06 16:14



Bookmark and Share


  reback
oerhört tacksam för att jag är född i Sverige. På något sätt skulle jag vilja visa att jag värdesätter vårt land - utan att bli kallad nazist, nationalist eller något annat. Har inget bra förslag på kollektivt firande...njuta av naturen? med flagga !
2004-06-06

  Tothem
idag har jag varit ute och vandrat i skog och mark. Matsäck med kaffe, mackor o bullar, finns det något "svenskare"? Tycker inte vi behöver göra denna dag till något den aldrig varit!
2004-06-06

  Pica pica
...ett Internationaldagsfirande istället? Vi är väl alla människor som bor på denna himlakropp. Varför dela in oss i små grupper som ska hålla på sitt? (Men det kanske finns något positivt med nationalism också...har nog bara inte fattat vad).
2004-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H