Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Hjärtknullare





Om du var här så skulle jag dansa för dig.
Sådär som du ville att jag skulle,
men som jag aldrig vågade.

Jag vågar mycket men att dansa sådär,
på det där sättet, fick mig att må illa.
Det kändes så hjärtlöst och tomt.

Men jag vill ha dig så mycket.

Vill ha allihopa på något sätt.
Vill ha deras dofter i mig.
Känna deras upphetsning.
Tvinga dom älska mig.

Hatar alla som ser likadana ut.
Samma färger.
Samma nonchalanta gång.
Jag hatar deras charmiga leenden.

När dom smyger handen innanför trosorna.

Jag har förlorat då.
Ser dig framför mig.
Kämpar med gråten.
Kan inte andas.
Sluter ögonen.
Blundar. Hårt.
Tills det är över.




Fri vers av ulli
Läst 586 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-04-03 11:37



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
jag tycker det är synd att en text som denna inte fått mer uppmärksamhet än den hitintills fått, slingan är mjuk samtidigt som den har en tydlig kärna, den här typen av dikter, kärlekspoesi, har ofta en tendens att gå över styr, bli smetiga och sega, men denna håller sig gott och väl utanför den patetiska gränsen

en typ av dikt jag tycker skulle fungera bra i högstadiets svenskundervisning, som ett gott exempel på hur poesi kan se ut, plus att den ju gestaltar relationsfrågor, något som berör alla människor, inte minst ungdomar

gott!
2009-10-11

  blaite
kalasbra..
2009-09-11

  Karin E
Starkt, nära, jättebra!
Tack för läsning!
2009-08-14

  Sophia B
Svider. Sådant som skrivs med tyngd bakom kan man läsa mellan raderna. Det glamorösa genomgår inte alltid allting. Oerhört bra skrivet.
2009-05-26

  Dorian
svårt att säga vad jag tycker, skön känns som ett bra ord.
2009-04-21

    99knivesinside
Du förmedlar den här känslan så väl att jag mår illa. Sjukt bra.
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

ulli
ulli