Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till ingens nytta

Du får bara ett liv
Som du inte valt själv

Men ändå är det ditt ansvar
Att göra något bra utav det

Att uppträda efter lag
Att vara en god medborgare

Att inte visa svaghet

Jobba på, bli något stort
Annars är du inget värd

Får du inget jobb med en bra titel
En hög lön och en fin villa
Så är det ingen som ser dig
Ingen som hör dig, ingen som lyssnar

Och om man inte orkar
Inte klarar av alla förväntningar
Så får man mediciner
För att bli "normal"

För att komma ut i samhället igen
Och bli en bra människa

Men om man ändå inte platsar
Ändå inte passar in i denna mallen
Så finns det tyvärr inget mer att göra

Du är ett hopplöst fall

Och ingen skulle se
Ingen skulle märka
Om lilla du försvann

För du är inte behövd
Inte älskad av världen
Inte önskad

Men ändå skapt
Till ingens nytta




Fri vers av DuFårBaraEttLiv
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-04 04:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DuFårBaraEttLiv
DuFårBaraEttLiv