Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.en utdrag av dagens tankar.


Eftermiddagstänk

 

Ibland funderar jag.
På typ allt.
Lyssna och läs om det går
hänga med, det går nog inte.
Solen lyser äntligen nu,
men norrut är det fortfarande snökallt har jag märkt.
Jag har massa hemligheter som jag inte får
och/eller kan berätta.
Vet inte om det här blir poesi,
men det blir tankar i alla fall
och det är väl det jag brukar skriva.
Eftermiddagstänk.
Om en tanke börjar där den slutar,
är det en tankecirkel då?
En cirkel har inga hörn
men mitt liv det är en cirkel, med sju hörn
så jag måste vara helt unik.
Eller bara konstig.
Vem definerar vad som är konstigt eller inte?
Konstigt, är det lika med "inte som du"
eller lika med "inte som alla andra"?
Men alla är ju unika i sig,
är ingen konstig då?
Alla kanske är konstiga.
Jag tycker bara att "alla andra" finns det redan
väldigt många av,
så då är jag hellre lite originell och konstig.
Vädret är lite udda nuförtiden.
Kallt och regn, och helt plötsligt anfaller våren.
För att dagen efter ge vika för lite snöblandat regn.
Usch, jag vill ha vår NU och HELA tiden tills
det är dags för sommar.
I sommar fyller jag år
och blir äldre.
Jag önskar att födelsedagar kunde vara lika roliga
som de var när man var liten.
Men det är kanske en konstig önskan,
jag vill ju bli vuxen samtidigt.
Eftermiddagstänk.
Om man önskar sig något när man ser
en fallande stjärna
då ska det slå in,
om man inte berättar vad man önskade sig
för någon.
Det har aldrig funkat för mig.
Just nu funkar inte så mycket,
förutom min tankeverksamhet.
Den överfungerar.
Det kan vara ganska irriterande,
och deprimerande.
Men jag antar att livet fortsätter gå.
Jag måste bara springa ifatt igen.
Okej, eftermiddagstänk.
Om man hittar en manlig version
av sig själv,
betyder det någonting då?
I mitt huvud vill det betyda något
men verkligheten ter sig annorlunda.
Kanske är det så att min pusselbit
är blyg och/eller leker med mig.
Kan man ha flera?
Måste man vara olika för att passa ihop?
Jag vet inte..och inte förstår jag heller.
Jag vet bara att jag vill verkligen
hitta någon att passa ihop med.
Jag brukar bli så glad då.
Men sedan blir jag sårad,
eller så sårar jag sönder någon till smulor.
Usch, jag borde kanske rädda mig själv
från andra,
och andra från mig själv...
Jag vet inte...
Klockan tickar fortfarande,
den tickar sommartid och jag börjar bli hungrig.
Vad sägs som att åka hem
och titta på favoritfilmen och äta god mat?
Rätt fint.
Eftermiddagstänk.
Aldrig slut, men du kanske hängde med i alla fall?




Övriga genrer av VampyrÄngel
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-06 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel