Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här där livet borde finnas

Gråbetongen klättrar upp för väggar
här i vårt lilla vårsamhälle
unga flickor vandrar i grupp
på lika gråa vägar

Men var är den vackra blomman?
Vad har hänt med all vår kärlek?
Fastän solen kastar strålar
så att vi borde se,
är det egoismen som härjar.

Nu traskar mörka sulor i dåtid
Mellan trista höga skyskrapor,
genom ödelagda centrum
och med hårt bortskrapad färg

Men var är den vackra blomman?
Vad har hänt med all vår kärlek?
Fastän solen kastar strålar
så att vi borde se,
är det egoismen som härjar.

Med stjärnlösa, regntunga skyar
och vägar utan mål
var är blommorna de gula
och toleransen vi ägde?

Och var är den vackra blomman?
Vad har hänt med all vår kärlek?
Fastän solen kastar strålar
så att vi borde se,
är det egoismen som härjar.

(är det egoismen som härjar)




Fri vers av Konnichiwa
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-09 13:31



Bookmark and Share


  Rockalex
Jag tror inte att det är egoismen som härjar.

Jag tror att det är förvirringen som härjar.

En sant egoistisk människa kör inte över andra människor för det man gör mot eller för en annan människa gör man också mot eller för sej själv.


Du skriver såå sant, naket och öppet.
2009-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Konnichiwa