Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför jag lever

Jag går ensam och lugnet
smeker försiktigt mina kinder

Jag tycker mig höra den varma
vinden ställa frågor till mig

Varför lever du?

Vad är verklighet?

Jag kontemplerar mig bort
till min verklighet där jag lever och bor

Tankarna flyger mig till
ett annat ställe
till min dröm och kärlek

Jag lever för mina drömmar
och för att älska är det
vackraste svaret jag får fram




Fri vers av Andreas Sjöström
Läst 532 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-17 10:21



Bookmark and Share


  Maria T
Det vackraste svaret på frågan
varför vi lever.
Drömlik och kärleksfull
poesi
2010-04-10

  stenen/ Yv Ericsson
Befriande och vackert svar, ensamhet är uthärdligt med rätt tanke
2009-05-02

  Danne
Väldigt varm och ljus
Varma färger
Man liksom hör i dikten din längtan efter
Gud. (Känns så.)
"Den varma vinden...
..ställer frågor till mig."

" flyger mig till... (det Vackraste svaret du får fram,
' nu ska jag visa er en väg,en övermåttan härlig väg.'
Eller:'Vägen framför andra vägar.'
' och då ska jag visa er en väg
som är överlägsen alla andra.
Inledningen till 1.kor 13.)

Ha det BRA! Och må solen fortsätta lysa
på dina stigar. /Harry.
2009-04-24

  fien88
"Jag lever för mina drömmar
och för att älska är det
vackraste svaret jag får fram"

Du vet sannerligen hur man skriver för att kliva rakt in i någons hjärta och tankar, här känner man igen sig....!!
2009-04-22

  JessicaB
Vacker dikt! :)
2009-04-17

  Roula O
"Tankarna flyger mig till
ett annat ställe
till min dröm och kärlek

Jag lever för mina drömmar
och för att älska är det
vackraste svaret jag får fram "

underbart vackert och snyggt formulerat...
2009-04-17

  Sturesdotter
Finstämt och en ödmjukhet inför livet; bra!
2009-04-17

  En strimma av guld
Du är en poet av hög klass.

""Jag lever för mina drömmar
och för att älska är det
vackraste svaret jag får fram""
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Sjöström
Andreas Sjöström