Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade lillasyster

I vaket tillstånd ser jag dig. Om natten vankas drömmarnas tillhåll. Den kvällen, Å den kalla, döda kväll. Ljusen från lamporna skiner än. Älskade lillasyster, du gick ensam den dagen. Så lugn, så stilla. Mina kinder är blöta av tårar. Jag viskar ditt namn, kan du höra det? Älskade lillasyster, gå inte ifrån mig. Du lämnar oss med längtan i våra brustna hjärtan.
Jag var inte där, men kan se dina ögon, uppspärrade av fruktan.
Jag var inte där, men kan se ditt skräckfulla ansikte.
Jag var inte där, men fortfarande höra ditt skrik eka.
Jag var där, men vill inte se dig i din kista. Ögonen stängda, din finaste klänning, din favoritnalle i famnen.
Min kropp skälver, en önskan jag har.
Varför? Varför inte jag? Varför kunde det inte vara jag.
Min älskade syster, lilla du. Vila nu i din grav, vila i frid. Vi ses snart....




Övriga genrer av Lelle Lind
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-21 23:08



Bookmark and Share


  Svartsilver
skrivet med känsla av djupaste sorg. din dikt berör.
2009-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lelle Lind
Lelle Lind