Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tackar Lily, för utformning och Titel. Och för att du ständigt inspirerar!


Skiftningar

 

 

Vävd,

ur skönjbart intet.

Mot en väntad vårgryning
avtecknas du
skymningssvagt.

Följ

lufttrappan
mot ordlösa, verklösa
teaterscener, där
rollerna skiftar i märg.

Vikta ur skenbenets
pjäser, som andas
runt kattrivna sängben.

Dina lögners
bultande toner, blir
som vackrast vid en skymning
där en tystad sanning
endast bländar
och förtätas
i omlopp,

ur mitt blodfyllda synfält.

Från en
verkningsfri, grå

vardagskuvös.




Fri vers av Tobias Nilzon
Läst 382 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-22 18:43



Bookmark and Share


  Vortex
Mesterlig språkbruk her, for meg som nordmann blir det nesten eksotisk. Herlig. Linjebrytingen virker gjennomtenkt og fungerer veldig bra. Rytme, tone, innhold - det meste er egentlig ganske vellykket her.

Det eneste jeg kan komme med av konstruktiv kritikk må være at du kanskje kunne korte ned enkelte steder, uten at jeg nødvendigvis har noe forslag til hvor. Kanskje kunne diktet blitt enda skarpere og kraftfullt.

Men jeg kan helt klart ta feil.

Alt i alt i en veldig, veldig god tekst. Applaus.
2010-08-18

  Grubbelmia
Din text säger så mycket. Språket är vackert, vasst och vågat. Den del jag grubblat mest över är följande:

"Följ

lufttrappan
mot ordlösa, verklösa
teaterscener, där
rollerna skiftar i märg."

Tack och kram.
/Grubbelmia
2009-07-20

  peter markurth
mkt bra
2009-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon