Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Förekommen Anledning .....


"Cerebral Pares - Människor som Du och Jag !"

Som De Flesta Föräldrar vet så svänger sig våra ätteläggar med diverse Fula Tillmälen, Svärord och Hemska Hotelser ! ETT av De VÄRSTA undertecknad vet är CP ! Cerebral Pares som det heter, är en sjukdom som innebär skador i den del av Hjärnan som skickar ut rörelsesignalerna, dvs hur man lyfter handen, går, kliar sig, kastar en boll, springer etc etc . De drabbade får darrningar, kramper och ryckningar i kroppen samt talsvårigheter eftersom även talorganen påverkas, även dessa signaler är saboterade . Undetecknad har ingen som helst medicinsk utbildning avseende denna sjukdom men symptomen är ungefär dessa .
ANLEDNINGEN till att jag blir så FÖRBANNAD är att tillmälet "CP" används när man anser att någon är DUM I HUVUDET ! DETTA ÄR SÅ VANSINNIGT FEL !
DET FINNS PROFESSORER MED CP-SKADOR, ALLTSÅ AKADEMISKT HÖGUTBILDADE PERSONER MED MYCKET STOR BEGÅVNING OCH SUPERHÖG IQ (IQ= INTELLIGENCE QUOTE= INTELLIGENSKVOT) ! Så LÄGG AV med detta ORDMISSBRUK OMGÅENDE ,TACK !

------




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 179 gånger
Publicerad 2009-04-23 16:58



Bookmark and Share


  glittertindra
nä.. det krampar så att säga inte i hjärncellerna... det är bara musklerna som lever ett eget liv... men det ser så handikappat ut så de som inte fattar bättre tror att det även drabbat tankeförmågan.. så handikappet sitter lika ofta hos betraktaren, den som inte förstår och behandlar folk med cp-skadan utefter sina egna fördomar..
2009-04-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag känner personligen en man som är CP-skadad.
Det är inget fel på hans intelligens.
2009-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska