Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med Gud



När människan ringer Gud
kliver själen på en trampmina

Söndertrasad av alla religioner
ber människan om exil till evigheten

Svaret består av likgiltig grymhet,
när han spränger sönder hoppet om frälsning
med befängda teser

Människan kuvar sig banalt
under gudarnas gapskratt

Gudarna vet själva
att inte ens de har några svar

De bara roar sig en stund med oss
naivt storögda och lättledda
människobarn




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-28 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP