Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moskva 2



Tja, brandröken på hotellet

känns lite avlägsen nu.

Den Ryska likgiltigheten

ritar dock fortfarande

konturer på näthinnan.


Som den skenbart plikttrogne mannen

som kl. 06.30 varje morgon

i mörkret plockade skräp

invid motorvägen till St. Petersburg


Undrar vad han gör just nu?


Han kanske tröttnat och hängt av sig

den fosforgula västen och sitter

och super någonstans


Jag klandrar honom inte,

vem står ut med sådant nykter!


Nu brann vi ju aldrig inne på hotellet

som ni förstår.

Inte ens brandlarmet gick!




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-28 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP