Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Husrenovering

Jag funderar på att riva min villa.
Eller villa?
En stuga.

Byggd 1987 med livet som hammare.

Men
Jag är trött på själva karossen.

Fyrkantigt
skärt, brunt,

Lite sliten för sin ålder.

Grunden av rädslan bör ersättas
Väggarna bör rivas, byggas nya och måla.
Väggar av nyansen svart, skicket är sjukt
Så jo visst behövs det nya.

Taket av girighet vill jag skrota med detsamma.

Samma med den avundsjuka skorstenen.


Men det är grunden som måste
få en omgång rejäl kärlek.

Det behövs läggas timmar på att täta, lägga cement.
Grunden måste vara stabil för lyan ska leva långa livet.




Fri vers av Marjavaara
Läst 167 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-01 14:45



Bookmark and Share


  Ranja Bjurman
Jag tycker det är en vacker stuga ;)
2009-05-12

    resilient
Ge fan i att riva, renovera varsamt istället ;-)
2009-05-02

    leelee
Härlig metafor!
Japp, behövs renovering om man inte underhållit ordentligt...
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara