Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imorgon finns inte

Försöker att leva.
Känner på nikotinet som blommar i blodet.
Drar djupa kontrollerande bloss.
Ser den blå/gråa röken virvlas mot solens välkomnande strålar.

Tar värmen och lägger det som bandage runt min hjässa och känner
den kittla mot min panna, cm för cm, mm för mm.

Försöker att leva.

Inte dansa med hjärnans alla filmer
Inte leka med drömmarna där inne.
Inte brottats med orons soldater.


Vill leva med solens närhet och nikotinets dödande.

Försöker att leva.

Här och nu.

Gårdagen får vänta.
Morgondagen finns inte.

Nu ska vara Nu

Men varför så jävla svårt.




Fri vers av Marjavaara
Läst 167 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-01 15:01



Bookmark and Share


  Ranja Bjurman
Tycker om "dansa med filmer", "Leka med drömmar"..
2009-05-12

  Larz Gustafsson VIP
"I hear them saying: Tomorrow´s just another day" (Madness).

Att leva som om morgondagen inte existerade kan vara en bra tumregel. Befriande om inte annat.
Men som sagt, svårt...

Denna dag har dock varit underbar.

Har du hört Lemur?
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara