Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han heter Chester

Kärt barn har många namn. Han kallas även för Chess, Chaser, Putchi, Pitsi och Pushtack (vilket betyder buse på hebreiska, möjligen lånat från polska)
Han har blå ögon och ett fast handslag. Man faller direkt.

Hemförd av flickebarn ur en samling hittebarn, och väl innanför dörren växlades blickar... hjärtat smälte.

Han bryr sig inte om ekonomiska kriser. Föredrar att kissa på ekonomibilagan. Också i myntsamlingen. Den ligger i en skål som ser praktisk ut. Eller helt enkelt vid väggen som vätter mot tvättstugan där lådan står. Det är ju bara några decimeter som skiljer.

Han väljer var och när han ska sova och vem han ska terrorisera mitt i natten. Han vaktar sin mus som en macho och leker outtröttligt med den som en Don Juan.

Han är full av små och stora överraskningar. Fick ett telefonsamtal från grannen mittemot om en sorgsen typ som sitter på fönsterbläcket på tolfte våningen och har lyckats låsa sig ute. Hela räddningskåren var mil från hemmet, men slutet var gott. Eller kanske bara början på utforskningen av husets möjligheter.

Vaccinerad, så småningom kastrerad och kanske slutligen civiliserad; vi hoppas att han kommit för att stanna. Möblerna kan vi ju byta ut.

Hans föregångare Gucci blev 19 år, och efter ett och ett halvt års sorg har hjärtat än en gång fått mod att öppna sig för en ny katt.




Övriga genrer av Leva Livet
Läst 509 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-02 14:51



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Undebart!!!krama Chester från mig!!!och från Selma min hund
som faktiskt älskar att busa med kattor!!
2009-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Leva Livet
Leva Livet