Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den långa vägen

När du gick den långa vägen
från busshållsplatsen
till det stora huset
där människor förvaras
då det knöt sig i din mage
inför mötet

all din längtan
allt ditt hopp
ditt föräldralösa skri
gömt i natten

inga minnen
bara toner
från år som suddats ut
ögon söker trygghet
armar som sträcks ut

När du gick den långa vägen
för att möta henne
hon som tillhörde en plats
utan tillhörigheter

bara en säng
en tid för medicin
och bröd med margarin
som kändes tryggt

maktlös och förlorad
gick du för att än en gång
rädda henne
från sig själv

varje gång
återvände du själv
den långa vägen
till busshållsplatsen

åkte den långa vägen
till det liv du skulle leva
i hennes skugga

din barndoms kärlek




Fri vers av Leva Livet
Läst 640 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-03-28 12:45



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
"varje gång
återvände du själv
den långa vägen
till busshållsplatsen

åkte den långa vägen
till det liv du skulle leva
i hennes skugga

din barndoms kärlek"
Underbart skrivet!
2009-03-28

    Bodil Sandberg
Det här är oerhört starkt.. får bilden av en ängslig kvinna ..på väg i ett stilla regn..hennes raska nervösa steg..klackarnas klapper ekande mellan husen..hur hon stannar till när hon kommer fram till det stora huset..tvekar..ja..det känns som om hon tvekar där..även fast hon vet att hon måste gå in ..i mina tankar handlar det om en relation där "du" är en åsidosatt..ensam människa..som fått uppoffra allt..och som inte vet något annat

ja sådan blir min tolkning.mina tankar här..
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Leva Livet
Leva Livet